admin

Обука “Заступање пред Европским судом за људска права: заштита права на правично суђење” у Зрењанину

Академија Адвокатске коморе Војводине позива вас на обуку на тему “Заступање пред Европским судом за људска права: заштита права на правично суђење”, која ће се одржати у петак, 18. маја 2018. године, са почетком у 16 часова у Зрењанину, у просторијама Огранка Зрењанину, улица Пупинова 2.

Обуку организујемо у сарадњи са Академијом Адвокатске коморе Србије и Мисијом ОЕБС у Србији, а циљ је да се учесници упознају са правилима поступка пред Европским судом за људска права и начинима за заштиту једног од фундаменталних права гарантованих Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода – права на правично суђење, при чему ће нагласак бити на заштити овог права у кривичним стварима. Уз ово, биће речи и о томе како користити базу података Европског суда за људска права и где је могуће пронаћи литературу корисну за заступање пред овим судом.

Предавачи ће бити:

  • Југослав Тинтор, адвокат у Београду и председник Адвокатске коморе Београда;
  • Александар Поповић, адвокат у Београду;
  • Жарко Марковић, правни саветник у Мисији ОЕБС у Србији.

Молимо Вас да долазак пријавите до 03. маја 2018. године, на е-маил Академије Адвокатске коморе Војводине акв.академија@гмаил.цом.

Број учесника је ограничен на минимално 15 и максимално 25 учесника. Пријаве ће се примати по редоследу пријављивања до максималног броја од 25 учесника.

Програм и сатница обуке налази се у прилогу.