admin

СЕМИНАР 22. мај 2013

Адвокатска комора Србије и Партнери за демократске промене Србија у сарадњи са Адвокатском Комором Војводине Позивају Вас на семинар

“Законик о кривичном поступку
Среда, 22. мај 2013. г, 14:00 – 17:30
хотел Путник, Илије Огњановића 24, Нови Сад

Нови Законик о кривичном поступку (ЗКП) усвојен је 26. новембра 2011. године. Примена Законика почела је 15. јануара 2012. године за кривична дела организованог криминала и ратних злочина, док је у осталим предметима почетак примене предвиђен за 01. октобар 2013. године. Нови ЗКП доноси бројне новине, а неке од најзначајнијих односе се на постепену замену садашњег инквизиторског начела расправним моделом, измењену улогу, суда, тужиоца и адвоката, “једнакост оружја” на главном претресу, могућности закључења споразума о признању кривичног дела и споразума о сведочењу, као и на развој адекватних вештина заступања и преговарања у кривичним поступцима.

Поводом очекиваног почетка примене Законика о кривичном поступку, Адвокатска комора Србије и Партнери Србија, у сарадњи са Адвокатском комором Војводине, организују семинар на коме ће се нова решења разматрати полазећи од улоге и задатака адвокатуре.

Семинар део пројекта “Подизање капацитета адвокатуре за поступање у кривичним поступцима” (Сербиа Цриминал Дефенсе Цапацитy Програм – ЦДЦП), који реализују Америчко удружење правника (АБА РОЛИ) и Партнери Србија, у сарадњи са Адвокатском комором Србије, а уз подршку УС Департмент оф Стате/Буреау фор Интернатионал Нарцотицс анд Лаw Енфорцемент Аффаирс (ИНЛ).

Новине ЗКП-а учесницима ће представити адвокати Дејан Укропина, Владимир Бељански, Рајко Марић, Владимир Ђурђевић и Младен Грбић као и неко од чланова Радне групе Министарства правде за измене и допуне ЗКП.

Молимо Вас да долазак потврдите најкасније до уторка, 21. маја 2013. д? 12:00 на адресу АК Војводине, ак.војводине@сбб.рс или на телефон 021/529 459.