admin

Саопштење о инциденту на јавној расправи

Адвокатска комора Војводине је преко својих представника учествовала на јавној расправи о Нацрту амандмана на Устав РС у Новом Саду дана 19. 02. 2018. године, али је исту била принуђена да напусти пре окончања.

Наиме, реагујући на излагање судије Видојковић Гордане, члана Управног одбора Друштва судија Србије, помоћник министра Чедомир Бацковић је уместо аргументоване правне расправе и давања одговора на постављена питања искористио прилику да се на крајње непримерен начин обрати како судији Видојковић, тако и свим судијама које је она представљала, а на који начин је дао својеврстан увод и даљем току јавне расправе.

Имајући у виду понашање помоћника министра, није зачуђујуће што је након тога и један учесник у јавној расправи себи дао за право да се непримереним тоном обрати судији која је претходно дискутовала, те је умало дошло и до физичког контакта између учесника јавне расправе и поменуте судије.

Како је изостала било каква реакција организатора, односно Министарства правде на овакво понашање и својеврстан напад на судију, представници АК Војводине су напустили јавну расправу, а о даљем учешћу у јавној расправи ће одлучити Управни одбор АК Војводине.

Адвокатска комора Војводине