Dusan Belic

Разговор: “Књижевност и култура у доба популизма и спектакла” у Клубу АКВ

Среда 24.04.2019. у 20 часова

Гост клуба Гојко Божовић, главни уредник и директор издавачке куће Архипелаг и потпредседник српског ПЕН центра

Тема разговора: “Књижевност и култура у доба популизма и спектакла”

Разговор води књижевни критичар и писац Владимир Копицл

Гојко Божовић песник, књижевни критичар, есејиста, издавач добитних је многобројних награда за поезију И есејистику. Његова дела превођена су на све светске језике. Поред писања бави се И приређивачким и уредничким радом . Као главни уредник и директор издавачке куће Архипелаг из Београда, објављивањем дела најзначајнијих светских и домаћих имена књижевности и друштвених наука зналачки се труди да спасе шта се спасти може у српској култури иако су услови такви да су многи од тога већ одавно дигли руке.

Божовић (Пљевља, 1972) је и потпредседник Српског ПЕН центра, па и с те позиције чини све што може да се обнове аргументовано критичко мишљење и критичка реч, које у овом друштву опасно почињу да замиру.

Владимир Копицл песник, есејиста, преводилац, уметник , новинар, позоришни и филмски критичар, уређивао је неколико књижевних часописа (Летопис Матице српске, Раус/Лучи/Лос Рауос/Страхлен, ТРАНС каталог), био је оснивач селектор и председник ИНФАНТ-а у Новом Саду и селектор Фестивала професионалних позоришта Војводине, Југословенског позоришног фестивала у Ужицу и Стеријиног позорја у Новом Саду.