Uroš Pajić

Протестно окупљање адвоката, Нови Сад, 21.03.2023. у 12 часова

Уважене колегинице и колеге,

потврђујем вам да ће се данас, у уторак 21.03.2023. са почетком у 12.00 часова испред зграде суда у Новом Саду, Сутјеска 3, одржати протестни скуп који је заказао Управни одбор АКВ.

Ово вам потврђујемо због поплаве лажних имејл порука којима се шире дезинформације и којима се тврди да је протест отказан. Протест није отказан и неће бити отказан. Позивам вас да дођете на протест, да искажемо наше незадовољство нападима на адвокате и нерешавањем тих напада и да тако искажемо солидарност са колегом Божидаром Бероњом и свим другим адвокатима који су жртве насилника.

 

Координатор протеста и члану УО АКВ

адвокат Срђан Глигорић, Бечеј, 063.549.141

 

Поштоване колегинице и колеге,

Управни одбор АКВ дана 15. 03. 2023. године је донео одлуку да Адвокатска комора Војводине у уторак 21. марта 2023. године у 12 часова испред зграде суда у Новом Саду, Сутјеска 3. организује протестно окупљање због до сада нерешених случајева напада на адвокате, као и најновијег случаја напада на Бероња Божидара, адвоката у Новом Саду, уз указивање на проблем безбедности свих учесника у правосуђу.

Све колегинице и колеге који седиште канцеларије имају ван Новог Сада, могу се обратити канцеларији свог Огранка за превоз за тај дан до Новог Сада и назад, али је потребно да обавесте канцеларију свог Огранка на време о жељи да им се обезбеди превоз.

Повод за овај протест је физички напад на једног адвоката, на једног од нас, па вас молимо да својим присуством на овом протесту искажете подршку захтеву протеста и тиме обезбедите да се наш глас даље чује.

За све даље информације изволите нас контактирати.

Са поштовањем

Адвокатска комора Војводине

Координатор протестног окупљања је Срђан Глигорић, адвокат у Бечеју, члан Управног одбора АК Војводине, телефон: 063/549-141.