Dusan Belic

Poziv na učešće na Skilex international Kongresu, Rogla 2020

Poštovani kolege,

obraćamo vam se u ime zajedničkog hrvatsko-slovenskog Organizacijskog odbora 47. SKILEX INTERNATIONAL kongresa koji će se održati na Rogli, Republika Slovenija u vremenu od 02.02. – 09.02.2020. godine.

SKILEX INTERNATIONAL je udruženje osnovano 1973. godine koje okuplja stručnjake iz različitih pravnih područja iz cijelog svijeta – suce, profesore pravnih područja, odvjetnike, državne odvjetnike, javne bilježnike, pravne savjetnike i pravnike.

Jedna od najvažnijih aktivnosti istog udruženja je organizacija međunarodnog pravnog kongresa s naglaskom na povezanost prava, sporta, brdsko-planinskih regija i zaštite okoliša, međunarodnih ugovora, marketinga sportskih marki, sportske etike te pokušaja međunarodne regulacije sportskih ugovora i zaštite prava sportaša. Pravni stručnjaci iz različitih pravnih područja okupljaju se na zimskim međunarodnim kongresima u organizaciji udruženja svake godine kako bi kroz stručna predavanja raspravljali o gore navedenim pravnim pitanjima. Pri tome posebnu privlačnost ima činjenica da na različitim jezicima sudionici kongresa iznose pravna shvaćanja i svoja očekivanja o razvoju i perspektivama u regulaciji pravnih pitanja povezanih sa sportom i svime što je s istim područjem povezano.

Tako se svake godine u drugoj zemlji od strane lokalnih organizatora organizira SKILEX INTERNATIONAL kongres gdje se uz predavanja i kolokvije održavaju natjecanja u alpskom skijanju i skijaškom trčanju i to u prijateljskom, kolegijalnom, ali i natjecateljskom duhu.

Slijedeći SKILEX INTERNATIONAL kongres je prvi kongres u povijesti udruženja koji će se održati u zajedničkoj organizaciji dvije europske zemlje i to Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a na kojem se očekuje nazočnost više od 100 sudionika.

Upravo iz tog razloga vam se obraćamo sa zamolbom da ovaj naš poziv zajedničkog hrvatsko-slovenskog Organizacijskog odbora 47. SKILEX INTERNATIONAL s prilozima proslijedite članovima vaše komore na znanje kako bi se isti pridružili svojim kolegama iz velikog broja europskih zemlja u sportskim natjecanjima i druženju na istom kongresu.

Unaprijed hvala.

Za sve daljnje informacije ili pitanja, molimo vas da kontaktirate odvjetnike Nikolu Klaića ili Mladena Klaića na e-mail: ured@klaic-klaic.hr.

 

S poštovanjem,

Mladen Klaić, odvjetnik,
hrvatski član Organizacijskog odbora ROGLA2020