Uroš Pajić

Најаве дешавања у Клубу адвоката

Уторак , 22.1.2019. 20 ч
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ РАДОСЛАВА НЕДИЋА “АДВОКАТСКЕ ПРИЧЕ“

Гости:
Ђорђе Мисаијловски, дипломата и књижевник из Скопља
Радослав Дуја Недић ,чувени адвокат из Београда

Књига је настала као жеља да се читаоцима предочи ниска занимљивих прича везаних за адвокатску праксу. У њима има ведрих каламбура подесних да читаоцу измаме осмех (Прича са Каленића пијаце), карактеролошких обрта, готово малих наративних студија (Ананије), изврсних И животних обрта (Крсман), исприповеданих аутентичних збивања (Од свести до савести, Човекова судбина, Ручак са непријатељем)…

Радослав Недић , адвокат ,дипломирао је на Правном факултету у Београду 1963. године, био је стални представник Адвокатске коморе Србије у Савету Адвокатских комора Европе, председник Адвокатске коморе Београда и члан Управног одбора Адвокатске коморе Србије.

У периоду од 2002-2006 као амбасадор борави и ради у Алжиру, Републици Гвинеји, Републици Мали и Гвинеји Бисао. Оснивач је и председник српско-франкофонског друштва адвоката. Потписник је већег броја чланака и научних студија из области права, адвокатуре, адвокатске етике и деонтологије. 2001. издаје прво књижевно дело Мој роман, а након тога и Смрт у Паризу , Причам ти, Транссахарска железница , Препознавање, Адвокатске приче.. Члан је удружења књижевника Србије, Матице српске у Новом Саду, сарадник САНУ на изради Српске енциклопедије (област адвокатуре).

Четвртак , 24.1.2019. 21 ч
Tolstojobik Jazz Quintet

Иван Клачар – Сакс
Коста Вукашиновић – Тромбон
Пиле Пејчић – Клавијатура
Федор Рушкуц – Контрабас
Никола Бановић-Бубањ

Кухињу чине петорка.
На дистанцама Нови Сад, Београд, Крагујевац, кува се ливе а и вирално, дабоме.
Трпеза богата, и ћевапа и бранцина за све.
Модерни јазз стандарди, афро ритмови, функ грув и слободни израз, сервира скуп ових кабалиера, пре свега.
Видимо се што пре, сервирамо вруће.