Dusan Belic

Клуб адвоката Војводине: “Вече за Јасном Ђуричић и Борисом Исаковићем” 10.02.2022. године у 20:00 часова

Разговор са Јасном Ђуричић и Борисом Исаковићем у Клубу адвоката Војводине водиће Наташа Гвозденовић, позоришни критичар и новинар.

Јасна Ђуричић је најбоља глумица старог континента. Добила је европског Оскара за главну улогу у филму “Qуо вадис Аида?” у режији Јасмиле Жбанић, који између осталих отвара питање етике, односа човека спрам света и његове судбине.

Филм Милоша Пушића “Хероји радничке класе”, социјална драма о групи илегалних грађевниских радника, одабран је да буде део престижног програма “Панорама” Берлинског филмског фестивала. Главну улогу у овом филму тумачи такође она, добитница Стеријине награде, Добричиног прстена, награде Жанка Стокић и многих других.

Њен животни и глумачки партнер у ова два поменута филма је Борис Исаковић, добитник бројних награда и признања, укључујући две Стеријине награде, награда “Предраг Томановић”, “Раша Плаовић”, “Вељко Маричић” и бројних осталих глумачких признања.

Обоје су великани позоришне сцене и професори глуме на академији уметности у Новом Саду.

О искуству у раду на филму “Qуо вадис Аида”, изазовима глумачке професије и томе како друштвени моменат утиче на уметност, говориће у Клубу адвоката Војводине у четвртак, 10.02.2022.

Клуб Адвоката Војводине
Змај Јовина 20
Нови Сад