admin

Humanost na delu

Advokatska komora Vojvodine, ogranak Novi Sad, uručio je donaciju vrednu 271.000 dinara Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine od koje su kupljena dva medicinska aparata neophodna ovoj zdravstvenoj ustanovi. Novac je prikupljen na humanitarnoj žurci koju je Ogranak organizovao u junu, a Institut je od tih para kupio za svoje potrebe savremeni EKG aparat, kao i transportni pulsni oksimetar.

“Advokati iz Novog Sada su ove godine organizovali humanitarne žurke, pre svega da bi pomogli svojim kolegama, a potom i drugima. Zato smo želeli da pomognemo i deci, pa je odluka pala na Dečiju bolnicu. Nadamo se da će novi aparati biti od pomoći, kako lekarima, tako i velikom broju mališana iz Vojvodine. Ništa nije lepše od toga da nekom pomogneš i da znaš da si ti učestvovao u tome. Ovo je samo početak naše saradnje sa Dečijom bolnicom, a već u novembru organizovaćemo novu akciju za pomoć nekome kome je ona potrebna”, rekla je u ime donatora advokat Ivana Belić.

U ime Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine donatorima se zahvalila v.d. direktor prof. dr Jadranka Jovanović-Privrodski.

“Pre svega jedno veliko hvala u ime 400.000 dece uzrasta do 18 godina iz Vojvodine koja gravitiraju ka našoj ustanovi. EKG aparat je važan za nas, jer se ovde dnevno uradi 20 do 30 ekg dijagnostika. Poslednji ovakav aparat nabavili smo pre desetak godina, a novi ima mnoge prednosti jer daje izuzetno preciznu sliku, lako se njime rukuje i pošto je 12-kanalni odličan je za odojčad i novorođenčad. S obzirom da je naš Institut jedina tercijarna ustanova koja ima 24-časovnu transportnu službu vitalno ugroženih pacijenata ka sebi iz svih centara Vojvodine, transportni pulsni oksimetar je od izuzetnog značaja jer beleži vitalne parametre, puls i septoraciju kiseonika. Prednost mu je što radi na samopunjivu bateriju koja može da izdrži 24 sata”, kazala je prof. dr Jadranka Jovanović-Privrodski.

Advokatska komora Vojvodine, ogranak Novi Sad, organizovao je u junu humanitarnu žurku koja je na jednom mestu okupila oko 500 advokata, sudija, tužioca, javnih beležnika, izvršitelja i sve one koji rade u pravosuđu. Doniranjem novca i kupovinom šolja i majica s logom humanitarne akcije, prikupljeno je preko 600.000 dinara, deo je izdvojen za našu bolesnu koleginicu, a deo je uplaćen Dečijoj bolnici.