Dusan Belic

Гост клуба: ТЕОФИЛ ПАНЧИЋ, среда 13.03.2019. у 20 часова

Поводом награде Фондације “Тања Петровић” за афирмисање културе и уметности у медијима.

Разговор води НАТАША ГВОЗДЕНОВИЋ, позоришни критичар и новинар

Текстови Теофила Панчића одавно превазилазе границе региона, па чак и континената, он пише о култури и кад пише о политици, када објашњава неки феномен, разобличава нас и открива какви заиста јесмо. За Теофила је култура полазиште са којег се свет око нас посматра и дефинише. “Говори као што и пише – јасно, директно, утемељено, паметно”, кажу за лауреата у Фондацији.

Фондација “Тања Петровић” основана је у знак сећања на прерано преминулу новинарку, уредницу и ауторку у редакцијама културе и издавачким кућама. Досадашњи лауреати су Милан Влајчић, Жикица Симић, Бојана Андрић, Петар Пеца Поповић и Иван Меденица.

Наташа Гвозденовић новинарка је и позоришна критичарка Првог програма радија Радиотелевизије Војводине. Пише текстове и позоришне критике за часописе и портале који се баве театрологијом и театарском критиком у региону. Другу годину заредом део је пројекта “Критичарски караван”, који је покренуло удружење позоришних критичара и театролога Србије. Чланица је и Интернационалног удружења позоришних критичара. Завршила је студије српске и упоредне књижевности. Живи у Новом Саду.