admin

Uspešno sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi

IZVEŠTAJ O AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Dana 31.10.2017.godine Advokatska komora Vojvodine je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organozovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Kako su zalihe krvi sa kojima raspolaže zavod veoma niske, AKV je kao društveno odgovorna organizacija odlučila da da svoj doprinos kako bi se ova situacija izmenila.

Akcija je organizovana u prostorijama AKV u terminu od 9 do 14 časova. Pozivu da dobrovoljno daju krv se odazvao 51 advokat, a nakon lekarskog pregleda njih 39 je dalo krv. Akcija je protekla u sjajnoj atmosferi i druženju.

Dobrovoljni davaoci krvi su jednoglasno odlučili da slatkiši i grickalice, koje su od strane Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine bili namenjeni njima, budu donirani Svratištu za decu u Novom Sadu. Donacija je istog dana, nakon okončanja akcije dobrovoljnog davanja krvi, uručena mališanima u svartištu.

Hvala svim kolegama koji su učestvovali u ovoj akciji i što su pomogli da zajedno obradujemo decu koja borave u Svratištu za decu u Novom Sadu. Takođe hvala i kolegama koji su imali dobru volju da u ovoj akciji učestvuju, ali su iz bilo kojih razloga bili sprečeni.

Advokat Ivana Belić