Uroš Pajić

Najave dešavanja u Klubu advokata

Utorak , 22.1.2019. 20 č
PROMOCIJA KNJIGE RADOSLAVA NEDIĆA “ADVOKATSKE PRIČE“

Gosti:
Đorđe Misaijlovski, diplomata i književnik iz Skoplja
Radoslav Duja Nedić ,čuveni advokat iz Beograda

Knjiga je nastala kao želja da se čitaocima predoči niska zanimljivih priča vezanih za advokatsku praksu. U njima ima vedrih kalambura podesnih da čitaocu izmame osmeh (Priča sa Kalenića pijace), karakteroloških obrta, gotovo malih narativnih studija (Ananije), izvrsnih I životnih obrta (Krsman), ispripovedanih autentičnih zbivanja (Od svesti do savesti, Čovekova sudbina, Ručak sa neprijateljem)…

Radoslav Nedić , advokat ,diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1963. godine, bio je stalni predstavnik Advokatske komore Srbije u Savetu Advokatskih komora Evrope, predsednik Advokatske komore Beograda i član Upravnog odbora Advokatske komore Srbije.

U periodu od 2002-2006 kao ambasador boravi i radi u Alžiru, Republici Gvineji, Republici Mali i Gvineji Bisao. Osnivač je i predsednik srpsko-frankofonskog društva advokata. Potpisnik je većeg broja članaka i naučnih studija iz oblasti prava, advokature, advokatske etike i deontologije. 2001. izdaje prvo književno delo Moj roman, a nakon toga i Smrt u Parizu , Pričam ti, Transsaharska železnica , Prepoznavanje, Advokatske priče.. Član je udruženja književnika Srbije, Matice srpske u Novom Sadu, saradnik SANU na izradi Srpske enciklopedije (oblast advokature).

Četvrtak , 24.1.2019. 21 č
Tolstojobik Jazz Quintet

Ivan Klačar – Saks
Kosta Vukašinović – Trombon
Pile Pejčić – Klavijatura
Fedor Ruškuc – Kontrabas
Nikola Banović-Bubanj

Kuhinju čine petorka.
Na distancama Novi Sad, Beograd, Kragujevac, kuva se live a i viralno, dabome.
Trpeza bogata, i ćevapa i brancina za sve.
Moderni jazz standardi, afro ritmovi, funk gruv i slobodni izraz, servira skup ovih kabaliera, pre svega.
Vidimo se što pre, serviramo vruće.